Εύκολες συνταγές

Συνταγή κρέμας με καρύδια

Συνταγή κρέμας καρυδιού με περιτύλιγμα

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στην πλούσια και κρεμώδη απόλαυση της κρέμας καρυδιού Wrap Custard, ενός απολαυστικού επιδόρπιου που συνδυάζει την τραγανότητα των καρυδιών με την απαλότητα της κρέμας. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους εκτιμούν έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων και υφών. Η βελούδινη γέμιση κρέμας τυλιγμένη σε ένα λεπτό κέλυφος ζαχαροπλαστικής, διακοσμημένη με καραμελωμένα καρύδια, σίγουρα θα συναρπάσει τους γευστικούς σας κάλυκες. Είτε διοργανώνετε μια ειδική περίσταση είτε απλώς περιποιηθείτε τον εαυτό σας, αυτή η κρέμα καρυδιάς είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Καρύδια (ψιλοκομμένα)

4 φλιτζάνια
Γάλα

½ φλιτζάνι
Ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας
άμυλο καλαμποκιού

4
Κρόκοι αυγών

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

10
Φύλλα ζαχαροπλαστικής

Όπως απαιτείται
Βούτυρο (λιωμένο)

Όπως απαιτείται
Ζάχαρη άχνη

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή την υπέροχη κρέμα καρυδιού, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Σανίδι κοπής
  • Αιχμηρό μαχαίρι
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Σατέλα
  • Χτυπάμε
  • Μπολ ανάμειξης
  • Ταψί
  • Πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • Φούρνος

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 350°F (180°C). Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα 2:

Απλώστε ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα καρύδια στο έτοιμο ταψί. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να αρωματίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 3:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Εν τω μεταξύ, σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και τους κρόκους αυγών μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 4:

Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα ζάχαρης-αμύλου καλαμποκιού ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Αυτό το βήμα εμποδίζει τα αυγά να πήξουν.

Βήμα 5:

Αδειάζετε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και αφαιρέστε από τη φωτιά.

Βήμα 6:

Καλύψτε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη αγγίζοντας απευθείας την επιφάνειά της για να αποτρέψετε τη δημιουργία φλούδας. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 7:

Τοποθετήστε ένα φύλλο ζύμης σε μια καθαρή επιφάνεια και αλείψτε το ελαφρά με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετήστε ένα άλλο φύλλο ζύμης από πάνω και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε μια στοίβα από 5 φύλλα ζύμης.

Βήμα 8:

Κόψτε τα στοιβαγμένα φύλλα ζύμης κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 2 ιντσών. Ρίξτε μια γενναία ποσότητα κρέμας με κουτάλι σε κάθε λωρίδα, αφήνοντας χώρο στις άκρες. Πασπαλίστε φρυγανισμένα καρύδια πάνω από την κρέμα.

Βήμα 9:

Διπλώστε τα πλαϊνά της λωρίδας ζαχαροπλαστικής προς τα μέσα για να καλύψετε την κρέμα και τα καρύδια. Τυλίξτε τη λωρίδα σφιχτά, σχηματίζοντας έναν τακτοποιημένο κύλινδρο. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα ζαχαροπλαστικής, την κρέμα και τα καρύδια.

Βήμα 10:

Τοποθετήστε τα περιτυλίγματα καρυδιού στο στρωμένο ταψί, με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω. Αλείφουμε τις κορυφές με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Βήμα 11:

Βγάζετε τα περιτυλίγματα καρυδιού από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη για μια πρόσθετη πινελιά γλυκύτητας.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της κρέμας καρυδιού είναι περίπου 45 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του φρυγανίσματος των καρυδιών και του ψησίματος της ζύμης.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς τους vegan, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ζωικά συστατικά με επιλογές φυτικής προέλευσης. Σε αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας αντί για γάλα γαλακτοκομικών. Αντικαταστήστε τους κρόκους με ένα κατάλληλο υποκατάστατο αυγών ή χρησιμοποιήστε πολτοποιημένες μπανάνες ή σάλτσα μήλου ως συνδετικό παράγοντα. Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα ζαχαροπλαστικής δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Το ψήσιμο των καρυδιών ενισχύει τη γεύση τους και προσθέτει μια ευχάριστη τραγανότητα στα περιτυλίγματα κρέμας. Να τα προσέχετε όσο ψήνονται στο φούρνο για να μην καούν.
– Όταν φτιάχνετε την κρέμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε χτυπήσει καλά τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και τους κρόκους αυγών για να βεβαιωθείτε ότι έχουν συνδυαστεί καλά.
– Είναι σημαντικό να ρίχνετε το ζεστό γάλα στο μείγμα ζάχαρης-αμύλου καλαμποκιού αργά ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Αυτή η σταδιακή προσθήκη εμποδίζει τα αυγά να πήξουν.
– Ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα σε χαμηλή φωτιά για να αποφύγετε τυχόν σβώλους και φροντίστε να πήξει ομοιόμορφα.
– Φροντίστε να καλύψετε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη που αγγίζει απευθείας την επιφάνειά της για να αποτρέψετε τη δημιουργία φλούδας καθώς κρυώνει.
– Το αλείφισμα των φύλλων ζύμης με λιωμένο βούτυρο προσθέτει γεύση και τα βοηθά να γίνουν τραγανά κατά το ψήσιμο.
– Προσέχετε όταν απλώνετε με κουτάλι την κρέμα στις λωρίδες ζαχαροπλαστικής, αφήνοντας χώρο στις άκρες για εύκολο σφράγισμα και ρολό.
– Το σφιχτό ρολό της ζύμης διασφαλίζει ότι η κρέμα παραμένει μέσα και δημιουργείται ένα τακτοποιημένο σχήμα κυλίνδρου.
– Προσαρμόστε το χρόνο ψησίματος ανάλογα με τη θερμοκρασία του φούρνου σας και ελέγξτε για χρυσοκάστανο χρώμα και τραγανότητα πριν αφαιρέσετε τα περιτυλίγματα καρυδιάς.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Συνολικό Λίπος
18g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Χοληστερόλη
85 mg

Νάτριο
130 mg

Υδατάνθρακες
34 g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
16g

Πρωτεΐνη
7g

Σημείωση: Οι θρεπτικές αξίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη συγκεκριμένη μάρκα και τον τύπο των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε την κρέμα καρυδιού Wrap Custard, μπορείτε να την πασπαλίζετε με λίγη περισσότερη ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα γλυκού ή ατομικά πιάτα σερβιρίσματος. Για πρόσθετη αίσθηση, μπορείτε να γαρνίρετε με λίγο σκόνη κακάο ή να περιχύσετε λίγη σάλτσα καραμέλας από πάνω.

Για να συμπληρώσετε το γλυκό, μπορείτε να το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί στο πλάι. Τα φρέσκα μούρα, όπως οι φράουλες ή τα σμέουρα, μπορούν να προσθέσουν μια αναζωογονητική αντίθεση στη γλυκύτητα των περιτυλιγμάτων κρέμας. Ένα ή δύο φύλλα μέντας για γαρνιτούρα θα ενισχύσουν την οπτική γοητεία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την υφή της κρέμας καρυδιού Wrap Custard, αποθηκεύστε την σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, βάλτε τα στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Πριν σερβίρετε τα περιττά καρυδιού που έχουν απομείνει, τα ξαναζεστάνετε στο φούρνο για λίγα λεπτά για να ξαναβρούν την τραγανότητά τους.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

– Τα καρύδια είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Προάγουν την υγεία της καρδιάς, τη λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί να μειώσουν τη φλεγμονή.
– Το γάλα παρέχει ασβέστιο, πρωτεΐνες και διάφορες βιταμίνες, συμβάλλοντας στην υγεία των οστών και τη συνολική ανάπτυξη.
– Τα αυγά περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και απαραίτητα αμινοξέα, υποστηρίζοντας τη μυϊκή δύναμη και την αποκατάσταση.
– Το εκχύλισμα βανίλιας προσθέτει γεύση χωρίς να προσθέτει σημαντικές θερμίδες ή λίπος.
– Το άμυλο καλαμποκιού δρα ως παχυντικό και είναι μια εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη στο αλεύρι.
– Τα φύλλα ζαχαροπλαστικής προσφέρουν υδατάνθρακες για ενέργεια, αλλά η κατανάλωσή τους θα πρέπει να είναι μέτρια λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν απολαμβάνετε τον συνδυασμό ξηρών καρπών και κρεμώδεις γεμίσεις, ίσως σας αρέσουν επίσης οι συνταγές σφολιάτας αμυγδάλου ή τάρτας πεκάν. Αυτές οι συνταγές διαθέτουν διαφορετικές ποικιλίες ξηρών καρπών, ενώ εξακολουθούν να παρέχουν μια απολαυστική εμπειρία ζαχαροπλαστικής.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτή τη συνταγή για κρέμα καρυδιού με καρύδια προέρχεται από τη διάσημη σεφ ζαχαροπλαστικής Julia Child, η οποία ήταν γνωστή για τα πρωτοποριακά και νόστιμα επιδόρπια της. Το πάθος της για τη δημιουργία απολαυστικών λιχουδιών που συνδυάζουν διαφορετικές γεύσεις και υφές έχει εμπνεύσει σεφ σε όλο τον κόσμο. Αυτή η συγκεκριμένη συνταγή δίνει μια μοναδική αλλαγή στα κλασικά επιδόρπια κρέμας, ενσωματώνοντας καρύδια, προσθέτοντας μια απολαυστική τραγανή γεύση σε κάθε μπουκιά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button