Εύκολες συνταγές

Συνταγή Kazandibi με Gummy Drops

Σχετικά με τη συνταγή

Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας μια απολαυστική συνταγή γλυκού που σίγουρα θα μαγέψει τους γευστικούς σας καλούς. Ετοιμαστείτε να αφεθείτε στις λαχταριστές γεύσεις του «Kazandibi», ενός παραδοσιακού τουρκικού επιδόρπιου με μια παιχνιδιάρικη πινελιά από gummy drops! Το Kazandibi, που μεταφράζεται ως «κάτω από το καζάνι», είναι ένα βελούδινο καραμελωμένο γαλακτομπούρεκο με μια ελαφριά καμένη χρυσή κρούστα από πάνω. Η προσθήκη πολύχρωμων σταγόνων προσθέτει μια διασκεδαστική και ιδιότροπη πινελιά σε αυτό το κλασικό επιδόρπιο, καθιστώντας την απολαυστική απόλαυση τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Συστατικά:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 λίτρο
Γάλα

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι
άμυλο καλαμποκιού

1/2 φλιτζάνι
Σιμιγδάλι

1/4 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

Τσίμπημα
Αλάτι

Όπως απαιτείται
Σγόνες σταγόνες (διάφορες)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε το απολαυστικό επιδόρπιο, θα επεξεργαστείτε αυτό τα εργαλεία και:
– Μια αντικολλητική κατσαρόλα
– Ένα σύρμα ή μια σπάτουλα για ανακάτεμα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ανθεκτικό στη θερμότητα ταψί ή ατομικά ραμεκινάκια για σερβίρισμα
– Gummy drops σε διάφορα χρώματα και σχήματα για πασπαλισμό από πάνω

Προετοιμασία:

1. Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε το γάλα, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, το σιμιγδάλι, το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει απαλά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα ή σπάτουλα. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι.
3. Μόλις το μείγμα πήξει και αποκτήσει υφή σαν πουτίγκα, το αποσύρετε από τη φωτιά.
4. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί ψησίματος που είναι ανθεκτικό στη θερμότητα ή μεμονωμένα ραμεκίν για να μην κολλήσουν.
5. Ρίξτε το μείγμα της πουτίγκας στο λαδωμένο ταψί ή τα ραμεκινάκια, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
6. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά.
7. Ρίξτε διακοσμητικά κολλώδεις σταγόνες πάνω από την πουτίγκα, προσθέτοντας μια παιχνιδιάρικη πινελιά στο επιδόρπιο.
8. Βάζουμε το καζαντίμπι στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να δέσει.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της απολαυστικής συνταγής Kazandibi με σταγόνες είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για τη συλλογή και τη μέτρηση των συστατικών, καθώς και το χρόνο μαγειρέματος και ψυχής. Είναι ένα σχετικά γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο στην παρασκευή του, ιδανικό για όταν λαχταράτε κάτι γλυκό αλλά δεν θέλετε να περάσετε ώρες στην κουζίνα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να διασφαλίσετε την επιτυχή εκτέλεση αυτής της συνταγής, ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:
1. Χρησιμοποιήστε μια αντικολλητική κατσαρόλα για να μην κολλήσει και καεί το μείγμα της πουτίγκας.
2. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα όσο βράζει για να αποφύγετε σβόλους και να αποκτήσετε μια λεία σύσταση.
3. Προσαρμόστε την ποσότητα της ζάχαρης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας για τη γλυκύτητα.
4. Να προσέχετε το επίπεδο θερμότητας. Η μέτρια φωτιά είναι για να μην και το μείγμα.
5. Προσέχετε όταν ρίχνετε τη ζεστή πουτίγκα στο ταψί ή στα ραμεκινάκια να την κατανέμετε ομοιόμορφα.
6. Αφήστε την πουτίγκα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την ψύχετε για να αποφύγετε τη δημιουργία συμπύκνωσης στην επιφάνεια.
7. Όταν προσθέτετε τις κολλώδεις σταγόνες, μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με διαφορετικά χρώματα και σχήματα για να κάνετε οπτικά ελκυστικά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
8g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Χοληστερόλη
25 mg

Νάτριο
100 mg

Υδατάνθρακες
40 g

Σάκχαρα
25 g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το υπέροχο Kazandibi με κολλώδεις σταγόνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεμονωμένα ramekins για μια κομψή παρουσίαση ή ένα ανθεκτικό στη θερμότητα ταψί για να δημιουργήσετε μια μεγαλύτερη μονάδα. Ρίξτε μερικές επιπλέον κολλώδεις σταγόνες από πάνω για μεγαλύτερη οπτική γοητεία. Για μια επιπλέον πινελιά απόλαυσης, θα μπορούσα να το σερβίρετε με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι. Οι κρεμώδεις, καραμελοποιημένες γεύσεις της πουτίγκας σε συνδυασμό με τη λαστιχωτή υφή και τη φρουτώδη γεύση των κολλωδών σταγόνων μια απολαυστική εμπειρία γλυκού.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει (πράγμα σπάνιο γιατί είναι τόσο νόστιμο!), μπορείτε να αποθηκεύσετε το Kazandibi με κολλώδεις σταγόνες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Θα παραμείνει φρέσκο ​​για έως και 3 ημέρες. Ωστόσο, δεν έχετε κατά νου ότι οι σταγόνες μπορούν να γίνουν ελαφρώς πιο μαλακές με την πάροδο του χρόνου λόγω της υγρασίας στο ψυγείο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Ενώ το Kazandibi με κολλώδεις σταγόνες είναι αναμφίβολα μια γλυκιά και απολαυστική απόλαυση, ορισμένα από τα συστατικά που αναφέρονται σε αυτή τη συνταγή προσφέρουν ορισμένες συγκεκριμένες για την υγεία. Η γάλα είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, πρωτεϊνών και απαραίτητων βιταμινών, συμβάλλοντας σε γερά οστά και στη συνολική ανάπτυξη. Το άμυλο καλαμποκιού δρα ως παχυντικός παράγοντας και χρησιμοποιείται συχνά ως εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη στο αλεύρι. Το σιμιγδάλι παρέχει ενέργεια και περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταναλώσετε αυτό το επιδόρπιο με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν απολαμβάνετε τον απολαυστικό συνδυασμό κρεμώδους υφής και καραμελοποιημένων γεύσεων, μπορείτε επίσης να εκτιμήσετε άλλα τουρκικά επιδόρπια όπως το Sütlaç (ρυζόγαλο), τον μπακλαβά (ζύμης σε στρώσεις με ξηρούς καρπούς και σιρόπι) ή το Güllaç (γαλακτοκομικά φύλλα). αμύλου). Αυτά τα επιδόρπια είναι πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά και είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν το γλυκό σας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για Kazandibi με κολλώδεις σταγόνες είναι μια παιχνιδιάρικη ανατροπή στο κλασικό τουρκικό επιδόρπιο, αντλώντας έμπνευση από τις παραδοσιακές γεύσεις και υφές που απολαμβάνουμε για γενιές. Αν και μπορεί να μην υπάρχουν συγκεκριμένες διάσημες μάγειρες που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη συνταγή, η τουρκική κουζίνα στο σύνολό της μπορεί να αποδοθεί σε πολλούς ταλαντούχους σεφ και λάτρεις της μαγειρικής που έχουν διατηρήσει και μοιράζονται αυτά τα υπέροχα πιάτα σε όλη την ιστορία. Έτσι, αφήστε τους γευστικούς σας να εξερευνήσετε τις ζωντανές γεύσεις της Τουρκίας και απολαύστε την παιχνιδιάρικη ανατροπή των σταγόνων σε αυτή τη μοναδική συνταγή Kazandibi!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button