Εύκολες συνταγές

Συνταγή κρέμας Sultan Aziz

Συνταγή κρέμας σουλτάν Αζίζ

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στην πλούσια και κρεμώδη απόλαυση του Sultan Aziz Custard! Αυτό το παρακμιακό επιδόρπιο είναι μια κλασική απόλαυση με μια νότα βασιλικής αξίας. Είναι βελούδινο απαλό, με μια νότα αρωματικής βανίλιας και μια λαχταριστή υφή κρέμας που λιώνει στο στόμα σας. Η συνταγή χρονολογείται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία όταν δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον Σουλτάνο Αζίζ, έναν πραγματικό γνώστη των γαστρονομικών απολαύσεων. Τώρα, μπορείτε να φέρετε μια γεύση ιστορίας στη δική σας κουζίνα με αυτό το εξαιρετικό επιδόρπιο που ταιριάζει σε έναν σουλτάνο.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσό
Συστατικό

1 λίτρο
Γάλα

6
Κρόκοι αυγών

150 γραμμάρια
Ζάχαρη

60 γραμμάρια
άμυλο καλαμποκιού

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

Μια πρέζα
Αλάτι

250 ml
Βαριά κρέμα

50 γραμμάρια
Φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα (για γαρνίρισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το βασιλικό επιδόρπιο, συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεγάλη κατσαρόλα
  • Χτυπάμε
  • Μπολ ανάμειξης
  • Σπάτουλα
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος
  • Ψυγείο

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε την ομορφιά των συστατικών σας: φρέσκο ​​​​γάλα, χρυσαφί κρόκοι αυγών, αρωματικό εκχύλισμα βανίλιας και ευαίσθητα φιστίκια Αιγίνης που θα στολίσουν το έτοιμο πιάτο.

Προετοιμασία

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να σιγοβράσει ελαφρά.
2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεσταμένο γάλα στο μείγμα των κρόκων του αυγού ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην πείτε τα αυγά.
4. Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι να πήξει σε σύσταση κρέμας. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά. Να είστε υπομονετικοί, αγαπητοί μου φίλοι. Τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν!
5. Μόλις η κρέμα είναι πηχτή και λεία, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
6. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
7. Διπλώστε απαλά τη σαντιγί στο κρυωμένο μείγμα κρέμας μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
8. Μοιράστε την κρέμα σε ποτήρια ή μπολ σερβιρίσματος και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να δέσει και να παγώσει.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του εκλεπτυσμένου γλυκού θα απαιτήσει συνολικά περίπου 30 λεπτά. Ωστόσο, λάβετε υπόψη σας ότι η κρέμα χρειάζεται τουλάχιστον 2 ώρες ψύξης στο ψυγείο πριν την σερβίρετε. Η υπομονή είναι πραγματικά μια αρετή όταν πρόκειται να απολαύσεις την κρέμα σουλτάνου Αζίζ!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Καθώς αυτή η συνταγή περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν είναι κατάλληλη για vegans. Ωστόσο, μη φοβάστε! Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές κρέμας για vegan που χρησιμοποιούν γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας, και υποκατάστατα για κρόκους αυγών, όπως άμυλο αραβοσίτου ή σκόνη βέλους. Δεν μπορείτε να εξερευνήσετε αυτές τις επιλογές φιλικές προς τους vegan για να δημιουργήσετε μια απολαυστική κρέμα, προσαρμοσμένη στις διατροφικές σας προτιμήσεις.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Τώρα, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μερικά μυστικά για να βεβαιωθώ ότι η κρέμα σουλτάν Αζίζ θα γίνει τέλεια μαγευτική:

  • Χρησιμοποιήστε γάλα πλήρες σε λιπαρά για πιο κρεμώδη και λαχταριστή υφή.
  • Όταν σβήνετε τα αυγά, βεβαιωθείτε ότι ρίχνετε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά στο μείγμα των κρόκων του αυγού ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Αυτή η σταδιακή προσθήκη θα αποτρέψει το πολύ γρήγορο ψήσιμο ή την πήξη των αυγών.
  • Ανακατεύετε συνεχώς την κρέμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για να αποφύγετε τυχόν σβώλους και να επιτύχετε μια βελούδινη λεία υφή.
  • Αφήστε την κρέμα να κρυώσει λίγο πριν τη διπλώσετε μέσα τη σαντιγί. Αυτό θα διατηρήσει την ελαφρότητα της κρέμας και θα διατηρήσει τη μεταξένια υφή της κρέμας.
  • Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, γαρνίρετε κάθε μερίδα με λίγο ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης. Το ζωηρό πράσινο χρώμα προσθέτει μια οπτική πανδαισία στο ήδη βασιλικό επιδόρπιο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα Sultan Aziz Custard:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Πρωτεΐνη
8g

Υδατάνθρακες
42g

Παχιά
18g

Ίνα
1g

Ζάχαρη
32g

Χοληστερόλη
225 mg

Νάτριο
115 mg

Ασβέστιο
220 mg

Σίδερο
0,7 mg

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν έρθει η ώρα να παρουσιάσετε το Sultan Aziz Custard σας, αφήστε το καλλιτεχνικό σας ταλέντο να λάμψει! Ακολουθούν μερικές προτάσεις για το σερβίρισμα και τη βελτίωση αυτού του υπέροχου γλυκού:

  • Μεταφέρετε την παγωμένη κρέμα σε κομψά γυάλινα σκεύη ή ατομικά μπολ σερβιρίσματος. Τα διαφανή αγγεία θα επιδείξουν τη λεία υφή και τα στρώματα της κρεμώδους καλοσύνης.
  • Πασπαλίστε μια γενναιόδωρη ποσότητα από ψιλοκομμένα φιστίκια σε κάθε μερίδα. Το ζωηρό πράσινο χρώμα τους προσθέτει μια πινελιά χλιδής και συμπληρώνει τη μεταξένια εμφάνιση της κρέμας.
  • Για μια επιπλέον πινελιά υπερβολής, περισσεύει από πάνω μια λεπτή σάλτσα καραμέλας. Ο συνδυασμός καραμέλας, βανίλιας και φιστικιού δημιουργεί μια συμφωνία γεύσεων που θα αφήσουν τους καλεσμένους σας.
  • Για να αναβαθμίσετε περισσότερο την παρουσίαση, γαρνίρετε με βρώσιμα λουλούδια ή πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Αυτές οι λεπτομέρειες προκαλούν την αίσθηση μιας βασιλικής γιορτής που ταιριάζει σε έναν σουλτάνο.

Αν προτιμάτε να σερβίρετε κάτι μαζί με την κρέμα Sultan Aziz, σκεφτείτε να συνδυάσετε με ένα τραγανό μπισκότο ή ένα ελαφρύ μπισκότο κουλουράκι. Αυτά τα συνοδευτικά προσφέρουν μια απολαυστική αντίθεση στην υφή και προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα απόλαυσης στη γευστική εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διασφαλίσετε τη μακροζωία της κρέμας Sultan Aziz και να διατηρήσετε τη θεϊκή της γεύση, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  • Μόλις προετοιμαστείτε, καλύψτε καλά την κρέμα μεμβράνη ή το πλαστικό σε αεροστεγές δοχείο.
  • Φυλάσσετε την κρέμα στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να το καταναλώσετε εντός 24 ωρών για την πιο φρέσκια γεύση και υφή.
  • Αποφύγετε να τοποθετήσετε βαριά ή έντονα αρωματικά τρόφιμα κοντά στην κρέμα στο ψυγείο για να αποτρέψετε τυχόν ανεπιθύμητες γεύσεις να εισέλθετε στο επιδόρπιο.

Θυμηθείτε, αυτό το παραδεισένιο δημιούργημα το απολαμβάνετε καλύτερα όταν είναι φρέσκο ​​και κρυμμένο, γι’ αυτό φροντίστε να μην το αφήσετε να μείνει στην αποθήκευση για πολύ καιρό πριν την απολαυστική του ουσία.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η κρέμα σουλτάν Αζίζ όχι μόνο προσφέρει μια παρακείμενη εμπειρία, αλλά προσφέρει και ειδική απόδειξη για την υγεία:

  • Γάλα: Πλούσια πηγή ασβεστίου, το γάλα προάγει γερά οστά και δόντια, καθώς επίσης υποστηρίζει τη συνολική υγεία των οστών. Περιέχει επίσης απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη D, βιταμίνη B12 και κάλιο.
  • Κρόκοι αυγών: Αυτοί οι χρυσοί πολύτιμοι λίθοι είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και διάφορες βιταμίνες και μετάλλα. Συμβάλλουν στην αποκατάσταση και ανάπτυξη των μυών, στη λειτουργία του εγκεφάλου και στην υγεία των ματιών.
  • Εκχύλισμα βανίλιας: Εκτός από την προσθήκη απολαυστικής γεύσης, το εκχύλισμα βανίλιας αντιοξειδωτικές υπηρεσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από την καταστροφή των κυττάρων. Μπορεί επίσης να έχει ηρεμιστικά αποτελέσματα στο νευρικό σύστημα.
  • Φιστίκια Αιγίνης: Αυτοί οι ζωντανοί πράσινοι ξηροί καρποί είναι γνωστοί για τις υγιεινές της καρδιάς. Αποτελούν καλή πηγή υγιεινών λιπών, φυτικών ινών, πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών. Τα φιστίκια συνδέονται με τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους.

Αν και η κρέμα Sultan Aziz θα πρέπει να την απολαμβάνετε με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς της σε ζάχαρη και θερμίδες, προσφέρει μόνο κάποια θρεπτική αξία μέσω των βασικών συστατικών της.

Παρόμοιες συνταγές

Έχεις ερωτευτεί την κρέμα σου, το πιθανότερο είναι ότι αυτά τα παρόμοια απολαυστικά επιδόρπια:

  1. Τουρκική πουτίγκα: Ζήστε τη μαγεία του παραδοσιακού λουκούμι σε συνδυασμό με μια βελούδινη υφή πουτίγκας. Αυτή η συνταγή εμποτίζει ροδόνερο και φιστίκια Αιγίνης για μια απολαυστική ανατροπή.

  2. Cheesecake μπακλαβά: Συγχωνεύστε τους καλύτερους από τους δύο κόσμους των γλυκών με αυτό το fusion αριστούργημα. Το cheesecake κρεμώδες συναντά τις γλυκές και ξηρές γεύσεις του μπακλαβά, με αποτέλεσμα μια απίστευτη απόλαυση.

  3. Ρυζόγαλο με σαφράν: Ξεκινήστε ένα ταξίδι εξωτικής γεύσης με αυτό το αρωματικό ρυζόγαλο εμποτισμένο με σαφράν. Το λεπτό μπαχαρικό προσθέτει μια χρυσή απόχρωση και μια μοναδική γεύση σε αυτό το κλασικό επιδόρπιο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτό το εξαιρετικό Sultan Aziz Custard αντλεί έμπνευση από την πλούσια ιστορία και τις γαστρονομικές παραδόσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αποτίει φόρο τιμής στη διάσημη τουρκική κουζίνα, γνωστή για τις πολυτελείς γεύσεις και τις εκλεπτυσμένες λιχουδιές της.

Εξέχοντες μάγειρες και πηγές τροφίμων που επηρεάζουν τη δημιουργία μου περιλαμβάνουν:

  1. Chef Mehmet Gürs: Ένας σύγχρονος πρωτοπόρος της τουρκικής κουζίνας, ο σεφ Mehmet Gürs είναι γνωστός για την καινοτομία του στα παραδοσιακά πιάτα. Το πάθος του για την εξύψωση των τοπικών υλικών και τεχνικών έχει εμπνεύσει αμέτρητους σεφ σε όλο τον κόσμο.

  2. Οθωμανική κουζίνα του παλατιού: Η χλιδή των κουζινών των παλατιών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button